Privacy- en cookiesverklaring voor accommodatieverstrekkers

Wij respecteren de privacy van onze klanten en de mensen waar we mee werken. Wij waarderen het vertrouwen dat in ons wordt gesteld en zijn begaan met de beveiliging en de bescherming van alle persoonlijke informatie die aan ons is gegeven.

Booking.com B.V. ("Booking.com") biedt accommodatiepartners verschillende online diensten, zoals de mogelijkheid online te registreren, een extranet-faciliteit, apps of andere websites gericht op accommodatieverstrekkers ter ondersteuning van hun dagelijkse bedrijfsverlening (de "Booking.com online reserveringsdiensten voor accommodatieverstrekkers"). Wanneer accommodatieverstrekkers het registratieproces voltooien, melden ze zich in de meeste landen aan bij Booking.com B.V., maar accommodatieverstrekkers in Brazilië melden zich aan bij Booking.com Brasil Servicos de Reserva de Hoteis LTDA.

Deze Privacy- en Cookieverklaring voor Accommodatieverstrekkers, die wij van tijd tot tijd updaten, beschrijft hoe Booking.com persoonsgegevens gebruikt en verwerkt die tijdens het registratieproces, door de zakelijke relatie en door het gebruik van de Booking.com online reserveringsdiensten voor accommodatieverstrekkers zijn verkregen.

Raadpleeg onze aparte Privacy- en Cookiesverklaring die beschrijft hoe Booking.com persoonlijke gegevens verwerkt en cookies gebruikt met betrekking tot de reguliere Booking.com-website en zijn apps waarmee accommodaties aan boekers worden aangeboden.

Privacy
Wat voor persoonlijke informatie verzamelt Booking.com?

Om een accommodatievertrekker te registreren vraagt Booking.com om de namen en contactgegevens (e-mail, fax, telefoon) van de eigenaren, degenen die de accommodatie aanbieden of hun vertegenwoordigers. Dit soort data kan beschouwd worden als persoonlijke informatie. Zodra een registratie is voltooid en een accommodatieverstrekker is geaccepteerd, wordt toegang verleend tot het Booking.com-extranet, waaronder specifieke apps. Bij het gebruik van de online reserveringsdiensten van Booking.com voor accommodatieverstrekkers verzamelt Booking.com dergelijke informatie als IP-adressen, browsertypes, besturingssystemen, applicatieversies, taalinstellingen en paginabezoeken.

Waarom verzamelt, gebruikt en deelt Booking.com persoonlijke informatie?

  • Registratie en accountbeheer. Hier gebruikt Booking.com persoonsgegevens om uw accommodatie te registreren, het biedt u en {b_companyname} de mogelijkheid het account van uw accommodatie te beheren. Als u nog niet klaar bent met de online registratie, kunnen wij u een herinnering e-mailen om verder te gaan met registreren. Wij zijn van mening dat deze extra service nuttig is voor onze accommodatiepartners, omdat het hen in staat stelt om door te gaan met de registratie, zonder alle details van de registratie opnieuw in te hoeven vullen. De herinneringsmails bevatten een afmeldoptie die u kunt gebruiken als u niet wilt dat wij u nog meer berichten sturen.
  • Communicatie. Booking.com maakt ook gebruik van persoonsgegevens om de nodige e-mails, faxen en sms-berichten over reserveringen te sturen. Deze noodzakelijke communicatie die wordt verzonden aan de aangewezen contactpersonen bestaat uit reserveringsbevestigingen, annuleringen, verzoeken van potentiële of bestaande accommodatiepartners, updates over speciale verzoeken en informatie over nieuwe functionaliteiten en diensten op het extranet en op uw accommodatiepagina.
  • Booking.com biedt accommodatieverstrekkers verschillende middelen om met hun gasten te communiceren. Accommodatieverstrekkers kunnen contact opnemen met Booking.com om via een e-mailalias informatie door te sturen of vragen te stellen aan gasten. Ook Booking.com ontvangt een kopie van al deze e-mails. Booking.com kan toegang krijgen tot gesprekken en kan geautomatiseerde programma’s gebruiken om de berichten te controleren, evalueren en analyseren voor veiligheidsdoeleinden; fraudepreventie; het naleven van de wet; het onderzoeken van wangedrag; productontwikkelingen en –verbeteringen; onderzoek; klantbetrokkenheid, waaronder gasten informatie en aanbiedingen aanbieden waarvan we denken dat ze interessant voor hen kunnen zijn; klantenservice en technische ondersteuning. Let op: alle communicatie die wordt verstuurd of ontvangen via de communicatiemiddelen van Booking.com worden ontvangen en opgeslagen door Booking.com.
  • Statistieken, verbeteringen en onderzoek. We gebruiken persoonsgegevens om onze accommodatieverstrekkers te informeren over mogelijke verbeteringen die kunnen worden aangebracht in de presentatie van hun accommodatie en in het gebruik van het extranet. Wij nodigen onze accommodatieverstrekkers ook uit om deel te nemen aan enquêtes, zoals marktonderzoek, zo analyseren wij hoe de gebruikerservaring, functionaliteit en kwaliteit van ons extranet, de accommodatiepresentatie en diensten verbeterd kunnen worden.
  • Fraudedetectie en -preventie. We hebben persoonsgegevens nodig om fraude en andere illegale of schadelijke activiteiten te voorkomen. We gebruiken deze informatie ook om fraude te onderzoeken en op te sporen en daar waar nodig vervolging te vergemakkelijken. We behouden ons het recht - mocht dit wettelijk vereist of strikt noodzakelijk zijn - om persoonsgegevens met betrekking tot onze accommodatieproviders te verstrekken aan wetshandhavingsinstanties, onderzoeksorganisaties en andere entiteiten van de Priceline Corporate Group, waar Booking.com deel van uitmaakt.
  • Juridische doeleinden. Tot slot kunnen we in sommige gevallen uw gegevens gebruiken om juridische geschillen op te lossen en te verwerken, om de regelgeving te onderzoeken en na te leven of om de gebruikersvoorwaarden van het reserveringssysteem van Booking.com af te dwingen zoals redelijkerwijs verwacht wordt.

NB: de informatie, inclusief de naam van de accommodatie, zal worden gebruikt in overeenstemming met de Algemene Voorwaarden als onderdeel van de afzonderlijk uitgevoerde Accommodatie-overeenkomst. Door persoonsgegevens van anderen met ons te delen met betrekking tot uw accommodatie, bevestigt u dat deze mensen ermee in hebben gestemd dat hun persoonlijke gegevens worden gedeeld met, en gebruikt door Booking.com in overeenstemming met dit beleid.

Cookies
Wat is een cookie?

Een cookie is een klein stukje data dat op de browser van uw computer of uw mobiele apparaat wordt geplaatst. "First party cookies" zijn cookies die door de website zelf worden geplaatst. De eigen cookies van Booking.com zijn dus "first party cookies". Wanneer we anderen toestaan om cookies te plaatsen via de websites en apps van Booking.com dan heten deze cookies "third party cookies". Daarnaast is er een verschil tussen sessiecookies en permanente cookies. Sessiecookies blijven bewaard totdat u uw browser sluit. Permanente cookies hebben een langere levensduur en worden niet automatisch verwijderd na het afsluiten van uw browser. Wij streven ernaar om cookies in te stellen met een maximale levensduur van 5 jaar. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden, indien absoluut noodzakelijk en om veiligheidsredenen bijvoorbeeld, kan een cookie een langere levensduur hebben.

Naast cookies worden ook andere trackingtechnologieën gebruikt die te vergelijken zijn met cookies. Dit kunnen bijvoorbeeld web beacons (ook bekend als pixeltags, web bugs of gifs), tracking-URLs of software development kits (SDK's) zijn. Een web beacon is een klein plaatje van slechts 1 pixel, dat op uw computer komt als deel van een webpagina, in een app, een advertentie of een HTML e-mailbericht. Deze pixels kunnen worden gebruikt om informatie van uw toestel te krijgen, zoals uw type toestel en besturingssysteem, het IP-adres en de tijd van uw bezoek. Ze worden ook gebruikt om cookies te bedienen en lezen in uw browser. Tracking-URL's worden gebruikt om vast te stellen via welke doorverwijzende website de Booking.com-website of -apps worden bezocht. SDK's zijn kleine stukjes van een code die zijn opgenomen in apps en hebben dezelfde functie als cookies en web beacons. Al deze technologieën worden hierna aangeduid als "cookies".

Waarom gebruiken websites cookies?

Webpagina's hebben geen geheugen. Als u binnen een website van pagina naar pagina surft, zult u niet worden herkend als dezelfde gebruiker. Cookies stellen uw browser in staat, herkend te worden door de website.

Doen alle cookies hetzelfde?

Nee, er zijn verschillende soorten cookies, en verschillende manieren om ze te gebruiken. Cookies kunnen worden onderverdeeld op hun functie, hun levensduur, en degene die ze op een website plaatst.

Hoe gebruikt Booking.com cookies?

We proberen onze gebruikers een geavanceerde en gebruiksvriendelijke website te geven in overeenstemming met hun behoeften en wensen. Om dit te bereiken, gebruikt onze website de volgende soorten cookies:

  • Technische cookies: Wij gebruiken technische cookies om u onze website te laten zien. Deze technische cookies zijn absoluut noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
  • Functionele cookies: Wij gebruiken ook functionele cookies om uw persoonlijke voorkeuren te onthouden en om u te helpen de website effectief en efficiënt te gebruiken, bijvoorbeeld het onthouden van uw voorkeurstaal. Deze functionele cookies zijn niet strikt noodzakelijk om de website goed te laten functioneren, maar ze voegen functionaliteit toe en verbeteren uw gebruikservaring.
  • Analytische cookies: Wij gebruiken deze cookies om inzicht te krijgen in hoe u de website gebruikt, uit te zoeken wat wel en niet werkt, onze website te optimaliseren en verbeteren en om er zeker van te zijn dat we interessant en relevant zijn. De gegevens die we verzamelen kunnen bijvoorbeeld zijn welke webpagina's u heeft bezocht, welke doorstuur- of exitpagina's u heeft bezocht en verlaten, welk platformtype u heeft gebruikt, uw datum- en tijdsnotatie en gegevens zoals het aantal kliks dat u maakt op een bepaalde pagina, uw muis- en scrollbewegingen en de tekst die u invult wanneer u onze site gebruikt.
  • Commerciële cookies: Wij gebruiken cookies van derden en onze eigen cookies om gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze en andere websites. Dit heet "retargeting" en is gebaseerd op uw browse- en zoekgedrag, bijvoorbeeld de bestemmingen waarnaar u heeft gezocht, de accommodaties die u heeft bekeken en de prijzen die u werden getoond.

Wat zijn uw keuzes?
Voor meer informatie over cookies en hoe u deze kunt beheren of verwijderen, gaat u naar allaboutcookies.org. U kunt in uw browserinstellingen van bijvoorbeeld Internet Explorer, Safari, Firefox of Chrome aangeven welke cookies u wilt accepteren en welke u wilt weigeren. Waar deze instellingen precies staan hangt af van welke browser u gebruikt. Gebruik de "Help"-functie in uw browser om de instellingen te vinden die u nodig heeft.

Indien u ervoor kiest om bepaalde technische en/of functionele cookies niet te accepteren, kunt u mogelijk geen gebruik maken van sommige functies op onze website. Momenteel ondersteunen wij geen "Do Not Track"-browserinstellingen. Mocht er een gemeenschappelijke norm zijn ontwikkeld die bepaalt wat er precies bedoeld wordt met "Do Not Track"-browsersignalen dan zullen we dit beleid opnieuw beoordelen.

  • Adverteren. Met betrekking tot online adverteren en marketingbedrijven streven wij ernaar om alleen samen te werken met bedrijven die lid zijn van het "Network Advertising Initiative" (NAI) en/of het "Interactive Advertising Bureau" (IAB). Leden van NAI en IAB houden zich aan de standaarden en gedragsregels in de branche. Leden van NAI en IAB stellen u in staat om u uit te schrijven van gedragsadvertenties. Bezoek www.networkadvertising.org om de NAI-leden te identificeren die wellicht een advertentiecookiebestand op uw computer hebben geplaatst. Om u uit te schrijven van een op uw surfgedrag gebaseerde advertentie van een lid van NAI hoeft u alleen maar op de checkbox te klikken die overeenkomt met het bedrijf waarvan u zich wilt uitschrijven. Bezoek www.youronlinechoices.com of www.youradchoices.com om te lezen hoe u zich uitschrijft van een gepersonaliseerde advertentie. Mogelijk kan uw mobiele apparaat via de instellingen beperken hoeveel informatie u deelt voor retargeting. Houd er rekening mee dat als u zich uitschrijft van een online advertentienetwerk dat niet automatisch betekent dat u niet langer online advertenties ontvangt of deel uitmaakt van marketinganalyses. Het betekent alleen dat het netwerk waarvan u zich heeft uitgeschreven niet langer gepersonaliseerde advertenties voor uw webvoorkeuren en browserpatronen verstuurt.
  • Analytics. Om de dataverzameling voor analytische doeleinden door Google Analytics van bepaalde browsertypes te beheren, kunt u op de volgende link klikken: Google Analytics Opt-out Browser Add-on (alleen voor desktop).

Veiligheid
Welke veiligheidsmaatregelen hanteren we om uw persoonlijke gegevens te beschermen?

In overeenstemming met Europese wetgeving inzake gegevensbescherming hebben wij solide procedures om ongeautoriseerd gebruik en misbruik van persoonlijke gegevens te voorkomen.

Wij gebruiken geschikte zakelijke systemen en procedures om de persoonlijke informatie die u ons geeft te beschermen. Wij gebruiken ook beveiligingsprocedures en technische en fysieke beperkingen voor toegang tot de persoonlijke informatie op onze servers. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot persoonlijke informatie als dit nodig is voor hun werk.

Contact
Hoe kunt u de persoonlijke informatie die u aan Booking.com heeft gegeven beheren?

U heeft altijd het recht om de persoonlijke informatie die wij van u hebben te bekijken. U kunt een overzicht van uw persoonlijke gegevens aanvragen door een e-mail te sturen naar het onderstaande e-mailadres. Zet "Verzoek persoonlijke gegevens" in het onderwerpveld van uw e-mail zodat u sneller wordt geholpen.

U kunt ook contact met ons opnemen als u van mening bent dat de persoonlijke informatie die wij van u hebben onjuist is, als u denkt dat wij niet langer het recht hebben om uw persoonlijke gegevens te gebruiken of als u andere vragen heeft over deze Privacyverklaring of de manier waarop uw persoonlijke gegevens worden gebruikt. Gelieve ons een e-mail te sturen of ons te schrijven via de onderstaande contactgegevens. Wij zullen uw verzoek behandelen in overeenstemming met de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens van de Booking.com online reserveringsdiensten voor accommodatieverstrekkers?

Booking.com B.V. beheert de verwerking van persoonsgegevens die verzameld zijn via de Booking.com online reserveringsdiensten voor accommodatieverstrekkers. Booking.com B.V. is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die onder de Nederlandse wetgeving valt en haar kantoor heeft aan Herengracht 597, 1017 CE, Amsterdam. Mocht u opmerkingen of suggesties hebben over deze privacyverklaring, stuur dan een e-mail naar klanten.service@booking.com. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden. We staan u graag te woord als het om uw privacy gaat.

Terug naar Startpagina Back to Partner Forum